Selecteer een pagina

flessenpost als uitnodiging voor een kinderfeestjeWil je samen met je kind een uitnodiging voor een kinderfeestje knutselen? Dan hebben wij hieronder drie leuke ideetjes.

Uitnodiging kinderfeestje per flessenpost
Bij een piratenfeestje, onderwaterfeestje of een hawaiparty is het leuk om de uitnodiging per flessenpost te bezorgen. Verzamel kleine plastic flesjes en maak ze goed schoon en droog. Plak op de buitenkant een sticker met hierop “uitnodiging”. In de fles doe je een briefje met de tekst van de uitnodiging. Daarnaast kun je een beetje schelpenzand, wat kleine steentjes en schelpjes in het flesje doen.

Confettiballonnen als uitnodiging voor het kinderfeestje
Vul een ballon met een beetje confetti (met een trechter) en een papiertje met hierop de uitnodiging. Blaas de ballon op en bind er een touwtje aan. Als je het leuk vindt, kun je op de ballon nog een gezichtje maken. Bijvoorbeeld door ogen, neuzen en oren uit tijdschriften te knippen. Wollen draadjes zorgen dan voor het haar.

Toverstafje als uitnodiging
Knutsel voor een elfenfeestje of prinsessenfeestje zelf een toverstafje. Dit kun je doen door twee dezelfde sterren te knippen uit wat dikker karton. Op de sterren zet je de uitnodiging. Dan plak je de ster met plakband op een stevig rietje. Vervolgens plak je met lijm de twee sterren op elkaar. Daarna kun je er nog lintjes aan maken.

Heel veel plezier met het feestje!