De leukste feestjes om zelf te geven!

11.000 tevreden klanten

Niet goed = geld terug

Direct in je mailbox

Veilig betalen met Ideal

Uitnodiging kinderfeestje maken

Uitnodiging kinderfeestje maken

Als je een themafeestje organiseert, is het leuk om zelf de uitnodiging voor het kinderfeestje te maken. Dit kun je samen met je kind doen, samen knutselen zorgt voor de beste voorpret. Hieronder acht ideeën voor een superleuke uitnodiging!

Piratenfeestje
Vul een aantal kleine flessen met zand en een opgerold stuk papier waarop de uitnodiging geschreven staat. Versier de flessen met touw en piratensymbolen zoals doodskoppen en schatkisten voor een echte piratenlook.

Prinsessenfeestje of heksenfeestje
Maak toverstafjes door lange stokjes te versieren met glitter, lintjes en fonkelende sterren. Bevestig aan de bovenkant een kaartje met de uitnodiging en nodig de kinderen uit met hun eigen magische toverstafje.

Boevenfeestje
Maak uitnodigingen in de vorm van gestreepte gevangeniskleding. Knip stroken zwart en wit papier en plak deze op een kaartje. Voeg een stempel toe van handboeien en schrijf de uitnodiging met geheime boodschappen!

Onderwaterfeestje
Maak de uitnodigingen in de vorm van vissen. Knip visvormen uit gekleurd papier en versier ze met schubben, vinnen en glitterlijm. Voeg een lintje toe zodat de uitnodigingen als visjes kunnen zwemmen naar de gasten.

Sprookjesfeest
Maak een uitnodiging in de vorm van een betoverde kasteelpoort. Versier met torentjes, klimop en glinsterende edelstenen. Voeg een geheime sleutel toe die de gasten nodig hebben om de poort (naar het feestje) binnen te kunnen gaan.

Dinofeest
Nodig de kinderen uit met uitnodigingen in de vorm van dinosauruseieren. Knip eivormige kaarten uit en geef ze met kleurrijke dinosauruspatronen. Het is ook leuk om halverwege een scheurlijn te maken en het hoofd van een dino die uit het ei komt.

Superheldenfeest
Maak uitnodigingen in de vorm van superheldenmaskers. Knip maskervormige kaarten uit en laat ze versieren met stoere kleuren, bliksemschichten en sterren. Voeg een elastiekje toe zodat de gasten hun eigen masker kunnen dragen tijdens het feestje!

Spionnenfeest
Maak voor ieder kind een uitnodiging in de vorm van een spionnenpaspoort. Dit paspoort bevat een geheime code die nodig is om toegang te krijgen tot het spionnenfeest. Op het feestje kan het paspoort aangevuld worden. Bijvoorbeeld met een vingerafdruk en een foto.

Tot slot nog een paar algemene tips:

  • Gebruik vrolijke kleuren en illustraties Maak de uitnodiging extra feestelijk door gebruik te maken van vrolijke kleuren en leuke illustraties die passen bij het thema.
  • Hud het simpel en overzichtelijk, zodat alle belangrijke informatie direct opvalt. Vermeld duidelijk de datum, tijd en locatie zodat de ouders precies weten waar en wanneer het feestje plaatsvindt.
  • Vergeet niet om de jarige te betrekken bij het maken van de uitnodigingen. Laat hem of haar meedenken over het thema, de tekst en de vormgeving van de uitnodiging. En ga samen de uitnodiging kinderfeestje maken.
  • Controleer voordat je de uitnodigingen verstuurt nog even alle details. Klopt alles dat op de uitnodiging staat?

Heel veel plezier en succes!

Ontvang gratis 50 tips voor een kinderfeestje!

* verplicht