De leukste feestjes om zelf te geven!

11.000 tevreden klanten

Niet goed = geld terug

Direct in je mailbox

Veilig betalen met Ideal

Vijf manieren om een speurtocht uit te zetten

Speurtocht uitzetten: 5 manieren

Speurtocht uitzetten, maar weet je nog niet goed hoe? In onderstaand artikelen delen we hiervoor 5 manieren met jou. Kies er 1 uit en ga snel aan de slag: Ready, set, go!

1. Pijlen op de stoep

Eén van de makkelijkste manier om je speurtocht uit te zetten, is door met stoepkrijt pijlen te tekenen op de stoep. De kinderen volgen de sporen en komen onderweg de opdrachten tegen.

Tip: Kinderen rennen veelal door de speurtocht heen. Het kan handig zijn om af te spreken dat je op bepaalde punten op elkaar wacht, Verzin hier een teken voor, bijvoorbeeld een uitroepteken. Teken dit op stoep en spreek met de kinderen af dat ze op dat punt weer wachten op de rest. 

2. Met gekleurd crèpepapier of ballonnen

Zet de route uit met behulp van gekleurd crèpepapier of ballonnen. Hang bijvoorbeeld een blauwe ballon op voor naar links, een gele ballon voor rechtdoor en een rode ballon voor rechts.

Tip: Kinderen vinden het vaak lastig om te onthouden wat links en wat rechts is. Kies ervoor om een blauwe stip om de linkerhand, een rode stip op de rechterhand en een gele stip op de neus te maken. 

3. Speurtocht uitzetten met foto’s

Laat de speurtocht een verhalende twist krijgen met foto’s! Maak foto’s van herkenbare plekken in de omgeving en laat de kinderen deze herkennen en volgen. Een soort schattenjacht door middel van beelden – een geweldige manier om de nieuwsgierigheid van de kleintjes te stimuleren.

Tip: Varieer met overzichtsfoto’s en detailfoto’s om in moeilijkheid te variëren. Hoe meer het een detailfoto is, hoe moeilijker.

4. Speurtocht uitzetten door route tekenen

Teken een kleurrijke plattegrond van de omgeving met duidelijke aanwijzingen voor de route. Praktisch en persoonlijk tegelijkertijd! Deze methode voegt niet alleen een vleugje creativiteit toe, maar het maakt de speurtocht ook persoonlijker.

Tip: Je kunt de plattegrond zelf schematisch tekenen, maar je kunt ook een ondergrond printen vanuit Google Maps.

5. Een GPX-route maken

Als je handig bent met de computer, kun je voor de iets oudere kinderen ook een GPX-route maken. Dit vinden ze vaak erg leuk. Je kunt een route maken met Mymaps van Google voor het uitzetten van een digitale schattenjacht. Een eigentijdse twist die de kinderen zeker zullen waarderen.

Tip: Test de route vooraf om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Alle vijf manieren zijn ingrediënten voor een speurtocht vol plezier en lachende gezichten. Kies de methode die het beste bij jullie past, en wees gerust, het wordt een feestje om nooit te vergeten. Laat de avonturen beginnen en geniet van elk magisch moment!

Ontvang gratis 50 tips voor een kinderfeestje!

* verplicht