De leukste feestjes om zelf te geven!

11.000 tevreden klanten

Niet goed = geld terug

Direct in je mailbox

Veilig betalen met Ideal

Top tien spelletjes kinderfeestje

Top tien spelletjes kinderfeestje

Een leuk kinderfeestje valt of staat natuurlijk met de spelletjes. Er is een aantal spelletjes dat het vrijwel altijd goed doet op feestjes, welk thema je er ook aan geeft. Hieronder onze top tien van spelletjes voor een kinderfeestje:

 1. Standbeeldendans
  Dans op de muziek en sta zo snel mogelijk stil als de muziek stopt. Degene die nog beweegt, is af en mag gaan helpen met de muziek. De kinderen die af zijn mogen ook helpen opletten wie er als laatste stilstaat.
 2. Voorwerpendans
  Ga in een kring staan en geef een voorwerp door op de muziek. Degene die het voorwerp in handen heeft als de muziek stopt is af. De laatste die overblijft, heeft gewonnen. Het voorwerp is afhankelijk van het thema. Neem bijvoorbeeld een paardencap, waterpistool, toverstaf, handboeien et cetera.
 3. Pietje Puk
  Middenin de kring leg je een stapel snoepjes of chipjes (niet teveel). Stuur 1 kind even naar de gang en laat de rest aanwijzen welk snoepje Pietje Puk wordt. Het kind dat op de gang stond, mag nu terugkomen en langzaam een voor een de snoepjes pakken. Pakt het het aangewezen snoepje, dan roepen alle kinderen hard:Pietje Puk! Zo mag iedereen een keer. Probeer het wel een beetje eerlijk te verdelen en geef kinderen die pech hebben gehad er nog een beetje bij aan het eind. Afhankelijk van het thema is pietje puk: piet piraat, Hedy heks, prinses Pia of ridder Radbout.
 4. Chinees diner
  Er staat een grote schaal met chips (of snoepjes) op tafel.De kinderen mogen met de dobbelsteen gooien en als ze zes gooien, moeten ze een hoed opzetten, sjaal omdoen en mogen ze met stokjes zoveel mogelijk eten. Net zolang tot de volgende zes gooit.
 5. Bekermemory
  Zet een aantal bekers omgekeerd op tafel en doe eronder steeds twee dezelfde snoepjes. Dus twee wijngums, twee dropjes, twee spekjes et cetera. Als een kind twee dezelfde omdraait, mag hij/zij deze snoepjes houden.
 6. Ballondansen
  Iedereen heeft een ballon aan zijn/haar voet. De muziek gaat aan en iedereen probeert de ballon van de anderen kapot te trappen en zijn eigen ballon te beschermen. Als de muziek stopt, krijgt iedereen waarvan de ballon nog heel is een punt. Dan gaat de muziek weer aan en volgt de volgende ronde. Net zolang totdat er nog maar één hele ballon over is. De winnaar krijgt bijvoorbeeld een snoepje.
 7. Wat voel ik?
  Doe een aantal voorwerpen in een kussensloop en laat de kinderen raden welk voorwerp ze te pakken hebben. Welke voorwerpen in de kussensloop gaan, wordt bepaald door het thema van het feestje.
 8. Stilletjes sluipen
  Een van de kinderen zit geblinddoekt op de grond (de bewaarder). Achter of naast hem ligt een voorwerp. Een van de andere kinderen probeert al sluipend dit voorwerp weg te halen.Hoort de bewaarder een geluid, dan roept hij stop en wijst in de richting waar het geluid vandaan kwam. Heeft hij inderdaad het kind betrapt, dan moet degene die het geprobeerd heeft in het midden gaan zitten en mag de volgende het gaan proberen.
 9. Moordenaartje
  Ga in een kring staan. Een kind gaat even weg en de andere kinderen spreken af wie de moordenaar is. Dan komt het kind terug en gaat in het midden van de kring staan. Als de moordenaar een knipoog geeft aan een ander kind, moet deze snel neervallen. Hoe lang duurt het voordat de moordenaar ontmaskert wordt? Er zijn op dit spelletje verschillende variaties te bedenken: vind de dief, vind de valsspeler, vind de vijand et cetera.
 10. De verstopplaats
  Een speler verstopt zich, terwijl de rest van de groep tot 100 telt. Bij 100 gaat iedereen op zoek naar de verstopte speler. Als een speler de verstopte speler ontdekt, gaat hij/zij zich erbij verstoppen. De laatste die de schuilplaats ontdekt, roept “verstopplaats” en is als volgende aan de beurt om zich te verstoppen. Afhankelijk van het thema is de verstopplaats: een kasteel, een gevangenis, een tovenaarsketel et cetera.

Hou er bij de organisatie van het feestje rekening mee dat kinderen soms het geplande spelletje minder leuk vinden dan van tevoren bedacht. Zorg ervoor dat je dus altijd nog een aantal spelletjes achter de hand hebt. Laat de kinderen eventueel zelf het volgende spelletje kiezen uit onze top tien spelletjes voor een kinderfeestje!

Ontvang gratis 50 tips voor een kinderfeestje!

* verplicht