Selecteer een pagina

Spelletjes kinderfeestje 5 jaar

Wil je een kinderfeestje organiseren van kinderen van 5 jaar? Dan hebben we hier 5 spelletjes die in elk thema inpasbaar zijn en het vrijwel altijd goed doen.

Top 5 spelletjes kinderfeestje 5 jaar

Bekermemory
Zet een aantal bekers omgekeerd op tafel en doe eronder steeds twee dezelfde snoepjes. Dus twee winegums, twee dropjes, twee spekjes enzovoort. Speel dan memory. Als een kind twee dezelfde omdraait, dan mag hij/zij deze snoepjes houden.

Voorwerpendans
Een spelletje dat in allerlei thema’s uit te voeren is, is de voorwerpendans. Ga in een kring staan en geef een voorwerp door op de muziek. Degene die het voorwerp in handen heeft als de muziek stopt is af. De laatste die overblijft, heeft gewonnen. Het voorwerp is afhankelijk van het thema. Neem bijvoorbeeld een paardencap, waterpistool, toverstaf, handboeien et cetera.

Stilletjes sluipen
Een van de kinderen zit geblinddoekt op de grond (de bewaarder). Achter of naast hem ligt een voorwerp. Een van de andere kinderen probeert al sluipend dit voorwerp weg te halen. Hoort de bewaarder een geluid, dan roept hij stop en wijst in de richting waar het geluid vandaan kwam. Heeft hij inderdaad het kind betrapt, dan moet degene die het geprobeerd heeft in het midden gaan zitten en mag de volgende het gaan proberen.

Handdoekgevecht
Een wild spelletje dat het beste buiten gespeeld kan worden is het handdoekgevecht. Iedere speler krijgt een touw om zijn middel met hierachter een theedoek gestoken. Probeer de theedoek van de andere speler te veroveren. Degene die dit het eerste lukt heeft gewonnen.

Pietje Puk
Middenin de kring leg je een stapel snoepjes of chipjes (niet teveel). Stuur 1 kind even naar de gang en laat de rest aanwijzen welk snoepje pietje puk wordt. Het kind dat op de gang stond, mag nu terugkomen en langzaam een voor een de snoepjes pakken. Pakt het het aangewezen snoepje, dan roepen alle kinderen hard: pietje puk! Zo mag iedereen een keer. Probeer het wel een beetje eerlijk te verdelen en geef kinderen die pech hebben gehad er nog een beetje bij aan het eind. Afhankelijk van het thema is pietje puk: piet piraat, hedy heks, prinses pia of ridder radbout.

Wil je meer tips voor een kinderfeestje van 5 jaar? Download dan gratis onze 50 tips voor een kinderfeestje.  En natuurlijk kun je ook naar onze complete feestjes kijken. Voor 5 jarigen hebben wij bijvoorbeeld:

Ontvang GRATIS 50 tips voor een kinderfeestje!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis 50 tips voor een kinderfeestje.

Hartelijk dank voor je inschrijving. Je ontvangt de 50 tips per mail!