Selecteer een pagina

Kinderfeestje gevenWil je een kinderfeestje geven voor je zoon of dochter? Lees hieronder een aantal belangrijke tips: 

Datum/tijd
Bepaal ruim van tevoren op welke datum en wat voor tijdstip je het kinderfeestje wilt geven. Kijk daarbij wat een handig tijdstip is voor de kinderen die de jarige wil uitnodigen. Op welke dag wordt er bijvoorbeeld vaak gesport? Zijn er andere kinderen jarig die misschien op dezelfde dag een kinderfeestje willen geven? 

Aantal kinderen
Bekijk hoeveel kinderen je wilt gaan uitnodigen en welke kinderen. Een regel die vaak gehanteerd wordt voor het maximale aantal kinderen, is de leeftijd van de jarige + 1.  

Uit of thuis
Bepaal of je het kinderfeestje thuis of buitenshuis gaat geven. Als je het feestje buitenshuis gaat geven, regel dan op tijd vervoer voor alle kinderen. Als je bijvoorbeeld met kleine kinderen met de auto weggaat, zorg dan ook voor voldoende stoelverhogers. Als je besluit om het feestje thuis te geven, dan vind je in onze webwinkel complete pakketten voor een feestje binnenleuke speurtochten en levend ganzenbord :). 

Thema/budget
Bepaal het budget dat je ongeveer aan het feestje uit wilt geven en zoek hier een leuk feestje bij. Als je thuis een kinderfeestje geeft, dan is het leuk om te kiezen voor een thema. Je kunt dan de spelletjes, knutselactiviteiten en de versiering bij het feestje aan laten sluiten bij het thema.

Uitnodigingen
Nodig de kinderen ongeveer twee weken voor het feestje uit. Deel hierbij de uitnodigingen niet uit in de klas, dit is sneu voor de kinderen die niet zijn uitgenodigd. Het is handiger om de uitnodigingen bij de kinderen thuis te bezorgen. 

Inhoud feestje
Bepaal de inhoud van het feestje. Als je een kant-en-klaar pakket downloadt, dan krijg je de inhoud gemaild en begin je met het doorlezen van het instructieboekje. Als je zelf een feestje gaat bedenken, dan kun je voor bijpassende spelletjes in deze categorie kijken. 

Boodschappen
Haal de boodschappen voor het feestje. Vergeet hierbij niet een snoepzakje/weggevertje voor de kinderen. Het is leuk als ook het uitdeelcadeautje weer in het thema past. 

Uitvoering
En dan is het tijd voor de uitvoering. Zorg voor voldoende hulp en een ontspannen sfeer. Geniet van een gezellig kinderfeestje! 

Nog meer tips voor het geven van een kinderfeestje? 

Wil je nog meer tips ontvangen? Download dan hier onze 50 tips voor een kinderfeestje 

Ontvang GRATIS 50 tips voor een kinderfeestje!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis 50 tips voor een kinderfeestje.

Hartelijk dank voor je inschrijving. Je ontvangt de 50 tips per mail!