De leukste feestjes om zelf te geven!

11.000 tevreden klanten

Niet goed = geld terug

Direct in je mailbox

Veilig betalen met Ideal

Een magisch kinderfeestje voor jouw 5-jarige!

Word jouw kanjer binnenkort 5 jaar en wil je een overgetelijk kinderfeestje organiseren? Geen paniek, met onderstaande tips organiseer je het makkelijk zelf.

Draaiboek kinderfeestje 5 jaar

Een kinderfeestje voor 5 jaar begint met het maken van een goed draaiboek. Dit is als een schatkaart die je de weg wijst door het feestelijke avontuur. Bedenk welke activiteiten je wilt doen, hoeveel tijd je eraan wilt besteden en wanneer het perfecte moment is voor taart en cadeautjes. Een soepel draaiboek zorgt ervoor dat alles soepel verloopt en geeft je de vrijheid om van het feestje te genieten!

Tip: wil je iets meer flexibiliteit in hoe lang je het feestje laat duren? Overweeg dan om de kinderen naar huis te brengen. Je kunt het feestje dan in alle rust afronden, zonder dat er al ouders staan te wachten. Of…. je hoeft niet op de ouders te wachten als je door alle geplande activiteiten heen bent.

Hoeveel kinderen uitnodigen bij je verjaardagspartijtje?

De gouden vraag: hoeveel kleine feestvierders moet je uitnodigen? Bij 5-jarigen geldt vaak: less is more. Een kleine groep van goede vriendjes en vriendinnetjes maakt het intiem en gezellig. Zo voorkom je dat je als een jongleur alle ballen in de lucht moet houden.

Een regel die vaak gebruikt wordt voor het uitnodigen voor kinderfeestjes is de leeftijd + 1. Voor kinderen van vijf jaar geldt dan dus ongeveer zes kinderen. 

Leuke thema's voor 5-jarigen

Nu, over naar het thema! 5-jarigen hebben vaak hun eigen favorieten. Of het nu gaat om prinsessen, dappere ridders, vrolijke dieren of stoere superhelden, kies iets waar jouw kleine feestvarken dol op is. Een thema maakt het feestje niet alleen levendig, maar ook makkelijker om activiteiten en decoraties te bedenken. Let the theme party begin!

Wil je jongens en meisjes uitnodigen op het feestje? Denk er dan aan dat meisjes vaak jongensthema’s ook leuk vinden. Andersom vinden jongens echte meisjesthema’s, zoals roze prinsessen, vaak minder leuk. 

Speurtocht organiseren

Wat is een kinderfeestje voor 5 jaar zonder een speurtocht vol avontuur? Maak een schatkaart, verstop kleine schatten en laat de kinderen op ontdekkingstocht gaan. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar het gevoel van schatzoeken voegt een magisch element toe aan het feest. En wie weet, misschien vinden ze wel een schat die zelfs jou heeft verrast!

Op deze site vind je ook hele leuke speurtocht die je als basis kunt gebruiken voor een feestje. Kijk eens op onze pagina met speurtochten. 

Knutselfeestje

Als jouw stoere meid of knul van knutselen houdt, is een knutselfeestje de perfecte keuze! Tover de feestruimte om tot een knutselparadijs met kleurrijke papieren, verf, glitter en lijm. Laat de creativiteit stromen terwijl de kleintjes kunstwerken maken die ze trots mee naar huis kunnen nemen. Het is niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier om herinneringen te creëren!

Algemene tips kinderpartijtje

En tot slot, hier zijn een paar algemene tips. Houd de feestduur kort – ongeveer twee uur is ideaal voor 5-jarigen. Zorg voor simpele, kindvriendelijke snacks en vergeet niet om enkele activiteiten achter de hand te hebben voor het geval er onverwachte wendingen zijn. En bovenal, wees niet bang om een beetje chaotisch en creatief te zijn. Het zijn de spontane momenten die het feest echt onvergetelijk maken!

Lieve ouders, je hebt nu alle ingrediënten voor een magisch kinderfeestje in handen. Gooi die confetti in de lucht, lach en geniet van het avontuur. Jullie zijn geweldig en jullie kanjer zal zich dit feestje nog lang herinneren. Veel plezier!

Tip: Wil je 50 concrete tips ontvangen? Laat dan je gegevens achter en ontvang GRATIS 50 tips voor het organiseren van een kinderfeestje!

Ontvang gratis 50 tips voor een kinderfeestje!

* verplicht