De leukste feestjes om zelf te geven!

11.000 tevreden klanten

Niet goed = geld terug

Direct in je mailbox

Veilig betalen met Ideal

Fotospeurtocht maken in negen stappen

Stap 1

Beleef de voorpret: Een fotospeurtocht begint met de voorbereiding. Ga op stap en maak leuke foto’s van interessante plekken in de buurt. Maak een combinatie van overzichtsfoto’s en detailfoto’s, zodat het afwisselend wat makkelijker en wat lastiger kan zijn.

Stap 2

Routeplanning met pitstops: Denk na over de route en markeer belangrijke punten. Kies plekken die de kinderen zullen fascineren en waar ze misschien wel iets nieuws ontdekken. Een park, een speeltuin, of gewoon een gezellig pleintje kunnen perfecte pitstops zijn.

Stap 3

Combineer met een thema: Bedenk wat voor activiteiten je op een pitstop wilt gaan doen. Natuurlijk kun je losse spellen doen, maar het leukste is om een thema aan de speurtocht te koppelen, zodat de kinderen worden meegenomen in het verhaal. Een fotospeurtocht is perfect te combineren met een downloadbare speurtocht van deze site. Check hier onze speurtochten. 

Stap 4

Foto’s op de computer en printen: Zet de foto’s op de computer en voeg eenvoudige tekstaanwijzingen toe. Print ze uit op papier. Deze aanwijzingen vormen de gids voor de avontuurlijke speurders. Je kunt er een boekje van maken. Je kunt ook op losse bladen printen en na het vinden van een plek de volgende foto geven. Het voordeel van de laatste methode is dat je de lengte van de tocht tijdens de uitvoering nog aan kunt passen door een eventueel een foto over te slaan als het erg lang duurt.

Stap 5

Laat de kinderen beslissen: Bij elke foto kan een ander kind de leiding nemen en beslissen welke kant jullie op moeten gaan. Het geeft ze een gevoel van controle en maakt het nog leuker!

Stap 6

Tips geven wanneer nodig: Houd een oogje in het zeil. Als je merkt dat ze een beetje verdwalen, geef dan subtiele tips om ze weer op het goede pad te krijgen. Het draait tenslotte om het plezier, niet om de perfecte route!

Stap 7

Variatie toevoegen: Wissel foto’s af met andere aanwijzingen om de speurtocht boeiend te houden. Voeg daarnaast leuke spellen, activiteiten of zoekopdrachten toe onderweg. Je kunt de kinderen ook laten spelen in een speeltuin of een ijsje gaan halen.

Stap 8

Creatieve puzzeltocht: Voeg een puzzeltocht-element toe door de fotospeurtocht te combineren met aanwijzingen, puzzels of opdrachten. Een perfecte manier om de hersenen van de kinderen te laten kraken!

Stap 9

Blijf bij de groep: Onthoud altijd: blijf bij de groep, geef tips als ze vastlopen en houd het licht en leuk. Het gaat niet om perfectie, maar om het creëren van mooie herinneringen.

Het maken van een fotospeurtocht is een geweldige manier om de route op een makkelijke en leuke manier uit te zetten. Kijk voor inspiratie over de inhoud van de speurtocht verder in deze blog of bestel een kant-en-klare speurtocht. Succes verzekerd!

Ontvang gratis 50 tips voor een kinderfeestje!

* verplicht