fotopuzzeltocht

Fotopuzzeltocht

Puzzeltochten worden steeds populairder. Gebruik een puzzeltocht bijvoorbeeld om tijdens een teamuitje van plek A naar B te komen. Maar je kunt de puzzeltocht ook goed gebruiken voor een familiedag, een vriendenuitje of een vrijgezellenfeest. Je kunt bijvoorbeeld zelf een fotopuzzeltocht maken.

Fotopuzzeltocht variant 1
Een fotopuzzeltocht maken kan op diverse manieren. Zet bijvoorbeeld de route uit en maak foto’s aan de hand waarvan de deelnemers hun weg moeten zien te vinden. Let er wel op dat je plekken uitkiest die niet snel veranderen. Bomen of struiken kunnen worden gesnoeid, waardoor het er ineens heel anders uit kan zien. Een brug zal voorlopig wel op zijn plek blijven staan ;). Je kunt zelf bepalen hoe makkelijk of hoe moeilijk je het maakt. Door het maken van overzichtsfoto’s is het makkelijker om de route te vinden. Detailfoto’s maken het iets lastiger. Vanzelfsprekend kun je de foto’s ook afwisselen. Onderweg kun je stoppunten maken. Het is leuk als de deelnemers hier iets te doen hebben, zoals bijvoorbeeld het oplossen van een puzzel. Wij verkopen hiervoor kant-en-klare puzzeltochten, zoals de puzzeltocht showbusiness, de puzzeltocht voetbal en de puzzeltocht Olympische Spelen.

Fotopuzzeltocht variant 2
Een andere manier om een fotopuzzeltocht is om de deelnemers een kaart mee te geven en een aantal foto’s mee te geven. De deelnemers aan de puzzeltocht moeten de foto’s binnen het gemarkeerd zoekgebied zien te vinden binnen een van tevoren vastgestelde tijd. De groep die de meeste foto’s weet te vinden, wint de tocht. Om te weten of de deelnemers daadwerkelijk de plek van de foto hebben gevonden, kun je de opdracht meegeven dat ze iedere foto zo goed mogelijk moeten zien te kopiĆ«ren met hun eigen toestel. Of (als je bijvoorbeeld niet wilt dat groepen gaan splitsen) dat er een soortgelijke foto moet worden gemaakt, maar dan met de groep (- de fotograaf) op de foto erbij.

Fotopuzzeltocht variant 3
Een derde variant voor de fotopuzzeltocht is om een route uit te zetten, bijvoorbeeld met GPS, en hierbij opdrachten te verzinnen met foto’s. De deelnemers moeten onderweg bijvoorbeeld: een foto maken van een deelnemer van de groep die een ijsje eet, een deelnemer met een rokje aan, een deelnemer samen met iemand in een rolstoel, van de groep bij een pannenkoekenhuis et cetera. Afhankelijk van de omgeving en de deelnemers, zijn er vast veel leuke opdrachten te verzinnen.