Spelletjes kinderfeestje 5 jaar

Bent u op zoek naar een aantal spelletjes voor een kinderfeestje van kinderen van rond de 5 jaar? Wij hebben een aantal ideetjes voor u op een rijtje gezet.

spelletjes kinderfeestje 5 jaar

spelletjes kinderfeestje 5 jaar

Top 5 spelletjes kinderfeestje 5 jaar
Bekermemory
Zet een aantal bekers omgekeerd op tafel en doe eronder steeds twee dezelfde snoepjes. Dus twee winegums, twee dropjes, twee spekjes enzovoort. Speel dan memory. Als een kind twee dezelfde omdraait, dan mag hij/zij deze snoepjes houden.

Voorwerpendans
Een spelletje dat in allerlei thema’s uit te voeren is, is de voorwerpendans. Ga in een kring staan en geef een voorwerp door op de muziek. Degene die het voorwerp in handen heeft als de muziek
stopt is af. De laatste die overblijft, heeft gewonnen. Het voorwerp is afhankelijk van het thema. Neem bijvoorbeeld een paardencap, waterpistool, toverstaf, handboeien et cetera.

Stilletjes sluipen
Een van de kinderen zit geblinddoekt op de grond (de bewaarder). Achter of naast hem ligt een voorwerp. Een van de andere kinderen probeert al sluipend dit voorwerp weg te halen. Hoort de bewaarder een geluid, dan roept hij stop en wijst in de richting waar het geluid vandaan kwam. Heeft hij inderdaad het kind betrapt, dan moet degene die het geprobeerd heeft in het midden gaan zitten en mag de
volgende het gaan proberen.

Handdoekgevecht
Een wild spelletje dat het beste buiten gespeeld kan worden is het handdoekgevecht. Iedere speler krijgt een touw om zijn middel met hierachter een theedoek gestoken. Probeer de theedoek van de andere speler te veroveren. Degene die dit het eerste lukt heeft gewonnen.

Pietje Puk
Middenin de kring leg je een stapel snoepjes of chipjes (niet teveel). Stuur 1 kind even naar de gang en laat de rest aanwijzen welk snoepje pietje puk wordt. Het kind dat op de gang stond, mag nu terugkomen en langzaam een voor een de snoepjes pakken. Pakt het het aangewezen snoepje, dan roepen alle kinderen hard: pietje puk! Zo mag iedereen een keer. Probeer het wel een beetje eerlijk te verdelen en geef kinderen die pech hebben gehad er nog een beetje bij aan het eind. Afhankelijk van het thema is pietje puk: piet piraat, hedy heks, prinses pia of ridder radbout.

Heeft u nog meer spelletjes nodig voor een kinderfeestje van 5 jaar? Bestel dan gratis onze verjaardagsgids. En natuurlijk kunt u ook naar onze complete feestjes kijken. Voor 5 jarigen hebben wij bijvoorbeeld: