Een leuk spelletje voor op een kinderfeestje is het volgende spelletje:

Een van de kinderen speelt de inbreker. Hij of zij gaat op de gang staan en er wordt een rij snoepjes neergelegd. De kinderen bepalen samen welk snoepje het alarm doet afgaan. Dan mag de inbreker binnen komen.

De inbreker begint de snoepjes te pakken. Maar zodra de dief het snoepje met het alarm aanraakt, dan beginnen alle kinderen te loeien. De inbreker is betrapt. Maar let op dat er niet te vroeg gejoeld wordt, want dan kan de inbreker het alarm omzeilen en alle andere snoepjes meepikken.

Het spel is afgelopen als het alarm af gaat of de dief alle snoepjes heeft. De inbreker mag de buitgemaakte snoepjes houden en de volgende is aan de beurt.

Op zoek naar meer tips? Kijk hier voor tips voor een kinderfeestje voor 5 jaar.