De leukste feestjes om zelf te geven!

11.000 tevreden klanten

Niet goed = geld terug

Direct in je mailbox

Veilig betalen met Ideal

20 tips voor een onvergetelijk kinderfeestje!

Stel je voor: kleurrijke ballonnen, vrolijke lachende gezichten, en een spoor van confetti dat herinnert aan een dag vol plezier. Het organiseren van een kinderfeestje is als het maken van herinneringen die een leven lang meegaan. En hey, we begrijpen dat het een hele onderneming kan lijken, maar maak je geen zorgen, jij kan dit! We delen graag 20 waardevolle tips die jou zullen helpen om van dat komende kinderfeestje een knaller te maken.

Waarom delen we deze tips voor een kinderfeestje? Nou, laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal wel eens de paniek gevoeld bij het plannen van zo’n feestje. Maar met een beetje creativiteit en een vriendelijke gids, kun jij ook stralen en een onvergetelijk feestje organiseren.

Let’s go met de tips voor het kinderfeestje:

 1. Start met een knaller: Een pakkend begin zet meteen de toon voor een geweldig feest.Stel je voor dat je kind dol is op superhelden. Begin het feestje met een ‘ontdek je superkracht’-activiteit waarbij elk kind een eigen superheldenmasker kan maken. Dit opent het feest met creativiteit en enthousiasme, en het zelfgemaakte masker fungeert als een geweldig aandenken!
 2. Thema-tijd: Kies een thema dat past bij de dromen van jouw kanjer. Voor een avontuurlijk thema kun je bijvoorbeeld een piratenfeestje overwegen. Laat de kinderen verkleed komen als piraten en organiseer een heuse schattenjacht met aanwijzingen die leiden naar een verborgen schatkist vol traktaties. Een boevenspeurtocht of drakeneierenjacht kan ook heel stoer zijn.
 3. DIY Decoraties: Betaalbaar en leuk! Laat je creativiteit de vrije loop. Gebruik simpele materialen zoals gekleurd papier en ballonnen om zelfgemaakte bloemendecoraties te knutselen. Deze kunnen dienen als tafelstukken en de feestruimte opvrolijken. Kinderen vinden het geweldig om hun eigen creaties te zien schitteren!
 4. Feestuitnodigingen met flair: Maak ze persoonlijk en opvallend. Maak bijvoorbeeld uitnodigingen in de vorm van een schatkist voor een piratenfeestje. Voeg een klein ‘schatkaartje’ toe met de locatie van het feest en laat de kinderen alvast in de feeststemming komen.
 5. Smakelijke traktaties: Maak heerlijke traktaties die aansluiten bij het gekozen thema. Bij een circusfeestje kun je ‘clowngezicht’-koekjes maken door ronde koekjes te versieren met gekleurde glazuur en snoepjes. Kinderen kunnen zelf hun clowngezicht samenstellen, wat ook een leuke activiteit is.
 6. Spelletjestijd: Verzin spelletjes die aansluiten bij het gekozen thema. Bij een thema als ‘ruimtereis’ kun je een ‘alien-eieren race’ organiseren waarbij kinderen een ei op een lepel moeten vervoeren zonder het te laten vallen. Of voor een sportief feestje kun je een ‘mini-Olympische Spelen’ opzetten met verschillende spelletjes zoals zaklopen, hoepelgooien en touwtrekken.
 7. Tip kinderfeestje: stoelendansMuziek en dans: Muziek brengt al snel een heerlijke sfeer met zich mee. Laat een voorwerp in het thema doorgeven op de muziek en degene die het voorwerp in handen heeft als de muziek stopt, is af en mag meehelpen met de muziek. Je kunt ook een opdracht verzinnen, waarbij de kinderen hun favoriete dansmoves laten zien.
 8. Gastvrije goodiebags: Laat de gasten met een glimlach vertrekken met een goodiebag in het thema van het feestje. Bij een prinsessenfeestje kunnen goodiebags bijvoorbeeld worden versierd als kleine handtassen. Voeg wat prinsessenaccessoires toe, zoals tiara’s, lipgloss en armbandjes.
 9. Fotohoekje: Leg de momenten vast en maak onvergetelijke foto’s. Maak een ‘magische fotobooth’ met achtergronden en rekwisieten die passen bij het thema van het feest. Laat de kinderen zich verkleden en maak leuke groepsfoto’s om later te delen.
 10. Tijdschema: Maak een ‘feestagenda’ met daarop alle geplande activiteiten en de tijden waarop ze plaatsvinden. Dit zorgt voor een gestructureerde dag en helpt ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Gebruik dit schema als leidraad en wijk hiervan af als het feestje hierom vraagt.
 11. Weersbestendig plan B: Zorg bij een buitenactiviteit altijd voor een plan B, want Nederlandse weersomstandigheden kunnen verraderlijk zijn. Bij onze speurtochten krijg je daarom altijd een code voor een slechtweeralternatief in de vorm van verhalenbingo en speels bingo.
 12. Voldoende hulp: Schakel vrienden en familie in voor extra support.
 13. Unieke activiteiten:Zorg voor een aansprekend verhaal en originele activiteiten en spelletjes. Voor een thema als ‘space adventure’ kun je bijvoorbeeld een ‘raketlanceerwedstrijd’ organiseren, waarbij kinderen zelfgemaakte raketten lanceren.
  Tip kinderfeestje: prinsessentaart
 14. Gepersonaliseerde taart: Een taart die niet alleen lekker is maar ook een showstopper. Voor een prinsessenfeestje kun je een ‘prinsessentaart’ bestellen die is versierd met eetbare kroontjes en toverstafjes. Bij de HEMA en sommige bakkers kun je ook zelf een afbeelding aanleveren om op een taart te laten printen.
 15. Uitnodigende sfeer: Creëer een warme en uitnodigende omgeving. Bij een junglethema kun je groene ballonnen aan het plafond hangen en touwen als lianen gebruiken om een ‘jungle-effect’ te creëren.
 16. Dankjewel kaartjes: Laat je waardering zien voor de aanwezigen. Bij een piratenfeestje kun je bijvoorbeeld kleine ‘bedankboodschappen in een fles’ maken. Vul kleine flesjes met zand en een bedankbriefje voor een leuke nagedachtenis.
 17. Veiligheid eerst: Zorg voor een veilige feestomgeving. Bij een speurtocht kun je duidelijke ‘veiligheidsregels’ communiceren aan het begin van het feest. Geef bijvoorbeeld aan op welke plekken ze op elkaar moeten wachten.
 18. RSVP: Maak het gemakkelijk voor ouders om te reageren op de uitnodiging. Voeg een telefoonnummer toe aan de uitnodiging. Hierdoor kunnen ouders snel reageren en weet jij precies op hoeveel gasten je kunt rekenen.
 19. Duurzame feestopties: Denk groen en verminder afval. Bij een knutselactiviteit kun je gebruik maken van ‘herbruikbare materialen’, zoals oude kranten, dozen en stofresten. Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar het stimuleert ook creativiteit. Of kies voor ‘herbruikbare feestdecoraties’ die je keer op keer kunt gebruiken.
 20. Geniet er zelf ook van: Je hebt er hard aan gewerkt, dus neem een moment om te genieten!

Of je nu een doorgewinterde feestplanner bent of voor het eerst aan de slag gaat, onthoud dat het allerbelangrijkste is dat jij en je jarige genieten. Maak gebruik van deze 20 tips voor een kinderfeestje en organiseer een onvergetelijke verjaardag. Feesten zijn er om te vieren, dus laat de glimlachen en lachbuien maar komen!

Ontvang gratis 50 tips voor een kinderfeestje!

* verplicht