De leukste feestjes om zelf te gevenPuzzeltocht

Puzzeltocht

puzzeltochtBent u op zoek naar een leuke puzzeltocht? Kijk dan eens bij onze activiteiten voor volwassenen. Hier vindt u pakketten waarmee u zelf een leuke puzzeltocht kunt organiseren. De deelnemers zoeken de puzzels die u heeft opgehangen. Door de antwoorden in te vullen op het antwoordformulier, kan uiteindelijk een puzzelwoord in het gekozen thema worden geraden. Welke groep verschijnt als eerste op het eindpunt met het geraden puzzelwoord? Alles om een puzzeltocht te maken. Wij hebben ruime keuze. er zijn namelijk veel verschillende soorten tochten. Kijk eens bij een van de volgende puzzeltochten:

 

 

 

Puzzeltocht uitzetten

Met het pakket kunt u de puzzeltocht op diverse manieren uitzetten. U kunt bijvoorbeeld een route aangeven op een plattegrond. Maar u kunt natuurlijk ook een routebeschrijving maken op papier. Dit kan een standaard beschrijving zijn (tweede weg rechts, eerste links), maar u kunt ook de routebeschrijving cryptisch maken. Rechtsaf bij een gebouw van een pensioenfonds wordt dan bijvoorbeeld "ga naar rechts bij het vinden van oud geld".

Een andere optie is om geen route uit te zetten, maar de deelnemers in een afgebakend gebied puzzels te laten zoeken. Hierbij moet er van tevoren worden bedacht welke locaties gebruikt kunnen worden om de puzzels op te hangen. Bij kunstwerken, bijzondere gebouwen of bezienswaardigheden bijvoorbeeld. De plaatsen worden aangegeven op een plattegrond en de deelnemers krijgen bijvoorbeeld een uur om alle locaties te bezoeken. Daarna moeten ze zich op een aangegeven locatie melden.

Inhoud puzzeltocht

Een puzzeltocht van ons bestaat meestal uit vijftien tot zestien puzzels, afhankelijk van de lengte van het te raden puzzelwoord. De puzzel kan bestaan uit een rebus of beeldraadsel, een anagram, een cryptogram of een vraag in het thema. Bij de tochten staat per thema vermeld welke puzzels u hierbij kunt verwachten. Daarnaast vindt u in het pakket vanzelfsprekend ook de benodigde antwoordformulieren, klemmapjes, pennen, hoesjes et cetera. Dit allemaal om de opdrachten compleet te maken. 

Nieuwsgierig geworden?
Ga naar onze activiteiten voor volwassenen en organiseer zelf een leuke puzzeltocht!